Anna Stadling

Anna Stadling föddes i Sundsvall, den 11 juli år 1970. Hon är en svensk musiker och sångerska, och kan även spela gitarr. Hennes musikstil är en blandning mellan rock och pop. En stor del av hennes musik handlar om att tolka andras musik, vilket gör att dessa låter hörs i en helt ny tappning och kan därmed höras på ett helt nytt och spännande sätt.

Stadling har varit med i flera olika artistsamarbeten. Allt från Hovet (har spelat tillsammans med Lars Winnerbäck), Tomas Boström, Karl-Magnus Fredriksson, Rolf Carlsson och Staffan Hellstrand. Sedan har hon haft ett alldeles lysande samarbete med Idde Schultz, där de tillsammans tolkar olika klassiker från 1970- och 1980-talet. De har ett akustiskt sound på låtarna, men en liten touch av country. De har dessutom inte bara tolkat låtarna utan även dragit ner tempot och gjort en del omskrivningar.

Karriärsbakgrund

Genom sin svenska musikkarriär har hon hunnit med en hel del olika projekt. I nuläget är hon körsångare och gitarrist i gruppen Hovet, som tidigare har varit Lars Winnerbäcks kompband. Stadling har tidigare även spelat tillsammans med Staffan Hellstrand och varit med och körat på många av hans skivor. Hon har uppmärksammats för att vara återkommande på flera olika topplistor i Sverige.

Anna Stadling har även varit med som bakgrundssångerska på Tomas Boströms album ”Mitt gömda jag” (2009). Det är ett album som innehåller Boströms svenska tolkningar av Leonards Cohens låtar. Hon har även gjort en duett ”Jag vill inte säga mera” med Rolf Carlsson, och den är med på albumet ”Kyssar & guld” (2009).

Stadling diskografi

Anna Stadling har en imponerande diskografi, både som soloartist och tillsammans med andra artister. Som soloartist har hon släppt tre album, ”Det känns” (1999), ”E4 mot norr” (2010) och ”Stadling/Cash” (2013). ”Stadling/Cash är ett album där Anna tolkar olika Johnny Cash låtar på engelska. Med Idde Schultz har hon gjort album som ”Vägar hem” (2006) och ”Hjärtat fullt” (2008). Med Karl-Magnus Fredriksson har hon släppt ”Ögonblick och evighet” (2011).