Diskografi

Anna Stadling och Idde Schultz har huvudsakligen släppt två helt oslagbara album tillsammans. ”Vägar hem” från 2006 och ”Hjärtat fullt” från 2008. Det finns även en EP som heter ”Anna+Idde”.

Här följer en presentation av albumen de har släppt, med en tillhörande motivering till varför jag tycker de är så bra och något som vi inte har hört förut. Även om det är tolkningar av låtar som redan existerar. Soundet av skivorna är av en akustisk karaktär, men en touch av country. Det kan finnas de som vill ha lite mer driv i låtarna, dock är det inte det som är huvudsaken för mig. Det handlar om att kunna beröra och att finnas där under en grå höstdag. Det är då som deras musik går hem hos mig.

Vägar hem (2006)

Ifall det är någon som är ute efter lite mer driv i låtarna, är första albumet det ni ska sikta in er på. I ”Vägar hem” tar Anna och Idde för sig och tolkar inte så ihågkomna svenska rock-och poplåtar som huvudsakligen kommer från 1970- och 1980-talet. De framför allihop i en helt ny tappning och ger låtarna ett mer modernt sound.

Låtlistan på detta album är som följer:

 1. Vägar hem
 2. Inga gränser
 3. Bröllopsdag
 4. Sjunde himlen
 5. Då känns det lite lugnare
 6. Drömde
 7. Kärlekens hundar
 8. Öde stranden
 9. Små duvor
 10. Gnistrande snö
 11. Ser du
 12. Blå andetag

Hjärtat fullt (2008)

I ”Hjärtat fullt” skalar Anna och Idde ner hela tonen helt och hållet, och framför akustiska versioner av många fina klassiker. Det finns inte bara tolkningar, utan även omskrivningar och översättningar av flera äldre och populära låtar. Exempel är Bob Dylans låt ”Señor (Tales of yankee power)” med och här heter den ”Chaufför”. Ett annat exempel är ”Dimming of the day” av Richard Thompson, som på albumet har fått titeln ”Där dimma döljer dag”.

Detta album har ett väldigt känslosamt och jordnära material, som verkligen passar alldeles perfekt när du behöver ha lite lugn och ro. Andra svenska artister som de väljer att tolka låtar av på det här albumet är bland annat Ulf Sturesson, Anders F. Rönnblom och Staffan Hellstrand.

Låtarna som förekommer på detta album är:

 1. Chaufför
 2. En plats i solen
 3. Där dimma döljer dag
 4. Vind i seglen
 5. Fyra dörrar till min syster
 6. Jordeliv
 7. Tokyo line
 8. Huvet fullt
 9. Genom glas
 10. Ditt mörka hår
 11. Allt det du drömde om
 12. För dig för mig