Mina favoritlåtar med Anna och Idde

Här kommer jag berätta för er vilka mina favoritlåtar av Anna och Idde är. Det är självklart oerhört svårt att bara välja ut några få, då det finns så många bra. Vilka låter som är bäst beror också på vilket humör jag är på, och även vilken årstid det kan råka vara just då. De har helt enkelt producerat låtar för alla tider, året om! Här presenterar jag ändå några utvalda, som ligger mig allra närmast om hjärtat.

Anna Stadling och Idde Schultz grej är helt enkelt att tolka kända låtar från 1970- och 1980-talet. De som är så speciellt med det är att dessa kända låtar ofta är texter som du har hört förut, som du redan har en relation till. Att då få höra dem i nya tappningar ger dem inte bara ett nytt lyft, men påminner dig också om de minnen du kanske har till låtarna. Det blir att dessa låter ger flera dimensioner av betydelser.

Hjärtat Fullt

Från albumet Hjärtat Fullt som släpptes 2008, finns det flera bra låtar som gärna stannar kvar även om sista tonen för längesen har slutat höras. Låtar som ”Fyra dörrar till min syster”, ”En plats i solen”, ”Vind i seglen”, ”Genom glas” och ”Allt det du drömde om” är alla låtar som står ut lite extra på det här albumet. Ett gemensamt tema för ”En plats i solen” och ”Vind i seglen” är att de båda i grunden görs av Ulf Stureson. Väldigt fina texter och en härlig melodi. ”Fyra dörrar till min syster” görs ursprungligen av Staffan Hellstrand och är en mycket poetisk låt. ”Genom glas” är även den väldigt poetisk, och är från början av Josef Zachrisson och Ulf Robertsson. ”Allt de du drömde om” är nog nästan min favoritlåt. Den är väldigt igenkännande och träffar rakt i hjärtat varje gång.

Vägar hem

Från albumet ”Vägar hem” som släpptes 2006 finns det även där flera klara favoriter. Till exempel ”Sjunde himlen”, ”Kärlekens hundar”, ”Öde stranden”, ”Gnistrande snö” och ”Blå andetag”. Hela syftet med detta album är att Idde och Anna tolkar bortglömda svenska pop- och rocklåtar från 1970- och 1980-talet. De gör det oerhört bra och dessa låtar jag nämnde är de som jag tycker är bäst. Texterna är känslomässiga, låtarna kommer fram i ett helt annat ljus än tidigare och måste garanterat vara en fördel för originalet också.

På alla låtar medverkar Idde Schultz, Anna Stadling, Pecka Hammarstedt, Josef Zachrisson och Mattias Blomdahl.