Tippa på melodifestivalen

Nu har det åter blivit dags att rulla ut den röda mattan och välkomna de 28 bidragen till årets Melodifestival. Den 4:e februari drar nämligen Melodifestivalen 2017 igång och först ut är Göteborg och Scandinavium där första deltävlingen äger rum. Som vanligt är det fyra deltävlingar som gäller och liksom i fjol är det 7 bidrag per deltävling som tävlar.

De två bidrag som får flest röster i Melodifestivalens deltävlingar tar sig vidare till den stora finalen som avgörs i Friends Arena i Stockholm den 11 mars. De bidrag som placerar sig som nummer 3 och 4 får en ny chans i Andra Chansen som avgörs en vecka innan finalen.

Att tippa på melodifestivalen har blivit allt mer populärt, speciellt när det börjar dra ihop sig till den stora finalen. Idag erbjuder ett flertal spelbolag Melodifestivalen odds på både deltävlingar, Andra Chansen och den stora finalen. Spela på vilka bidrag som går vidare direkt till final, eller varför inte ge dig på totalvinnaren? Vilket bidrag kommer få representera Sverige i Eurovision Song Contest nere i Kiev, Ukraina, den 9-13 maj?

Loreen favorit

Två tidigare Eurovisionvinnare finns med i årets Melodifestivalenstartfält: Loreen och Charlotte Perrelli. Loreen vann så sent som 2012 då hon krossade allt motstånd med ”Euphoria” en låt som fortfarande spelas ganska flitigt på dansgolven runtom i Europa. Charlotte Perrellis seger kom lite längre tillbaks, närmare bestämt 1999 med låten ”Take me to your heaven”.

Inför starten är Loreen favorit sett till spelbolagens Melodifestivalen odds. Ett spel på Eurovisionvinnaren från 2012 ger runt 3 gånger insatsen att jämföra med Charlotte Perrelli som ger mellan 20-40 gånger pengen beroende på var man spelar. 

Om Loreen lyckas med konststycket att vinna Melodifestivalen för andra gången på två försök återstår att se, bara för att hon är favorit innan start, innebär det inte per automatik att hon kommer köra över allt motstånd. Vem minns inte fjolåret då Frans tog hem segern? När namnen på artisterna släpptes låg Frans i botten av spelbolagens oddslistor för att sakta men säkert klättra sig uppåt. 

Att förhandsfavoriten vinner Melodifestivalen är inte alltid helt givet, speciellt då låtarna inte släpps ännu.

På kvällen lördagen den 11 mars vet vi svaret: Vem kommer få representera Sverige i Eurovision Song Contest 2017? Vi väntar med spänning.